Bezoek Galerie des Amis

Ontdek onze galerie in de bruisende vesting van het prachtige Woudrichem (Brabant).


U vindt ons aan de Landpoortstraat 1 in Woudrichem. Of bel ons gerust even via 06-52307699.

Kom in contact!

Nieuws

partido

Expositie Eline Vergunst en Anneke van den Hombergh

      Nieuws

Zaterdag 18 maart om 15.00uur zal de opening plaatsvinden van foto's van Eline Vergunst en glassculpturen van Anneke van den Hombergh. Tijdens dezse lente-expositie zult u een bijzondere synergie tussen deze twee kunstvormen ervaren.  

Duo-expositie Jaap Hartman en Michl Schmidt

      Nieuws

De datum van de duo-expositie van Jaap Hartman en Michl Schmidt is bekend. Deze zal plaatsvinden van 29 oktober tot en met 26 november. Verdere berichtgeving volgt!

whatsapp-image-2016-09-23-at-20-10-37

Kunstroute 2016

      Exposities

Tijdens het derde lustrum van de Woerkumse Kunstroute, exposeerden wij werk van René van Dam. Bronzen beelden en keramiek opgebouwd uit dunne plakjes, gemodelleerd naar de natuur, op een snelle en directe manier. Een druk bezocht weekend, met veel positieve reacties, zowel voor de werken van van Dam als de vaste collectie van de galerie. Van Dam was duidelijk in zijn element en heeft aan een groot aantal geïnteresseerden verteld hoe zijn werken tot stand komen. Vooral het raku gestookte keramiek was een vrij onbekende methode voor de meeste mensen. Er kwam zelfs een cameraploeg van AltenaTV voorbij, die één van de vele masterclasses van hem heeft vastgelegd. Af en toe werd de literaire geest gevoed, met mooie gedichten, voorgedragen door leden van de Stichting Poëzie Land van Altena. Wij hopen dat de werken, die in dit weekend van eigenaar zijn gewisseld, een mooie bestemming hebben gekregen. Wij wensen René veel succes met zijn komende exposities en zijn prachtige beeldentuin. Onze dank gaat uit naar de organisatie van de Kunstroute Woudrichem die weer een prima evenement op poten heeft gezet.                                    

IMG_4415

Opening expositie Ralph Posset

      Exposities

Afgelopen zaterdag beleefde Galerie des Amis haar eerste expositie. Meteen een hele bijzondere, want onder die noemer mag de kunst van Ralph Posset wel gerekend worden. Posset wilde de aanwezige kunstliefhebbers niet alleen figuurlijk verrijken met zijn kunst, maar ook letterlijk rijker maken en gooide daarom als 'statement' een 50-tal vliegtuigjes beplakt met een vijf eurobiljet van het balkon boven de galerie. Deze actie werd door jong en oud gewaardeerd. De toekomstige generatie dook gretig op de voorbij vliegende zakcenten; de gevestigde orde genoot hier duidelijk van. De sterke arm der wet verscheen ook nog ten tonele, om eventuele ongeregeldheden meteen de kop in te drukken. Daarna was het tijd voor hetgeen waar het allemaal om te doen was. De collages van Posset. Zoals verwacht liepen de meningen hierover ver uiteen. Waar de één lyrisch bleek, vond de ander het zacht gezegd niet best. Genietend van een heerlijke Zuid-Franse Picpoul de Pinet of een Spaanse Verdejo vulden de nodige discussies de ruimte en daarmee werd meteen één van de hogere doelen van kunst bereikt. Kunst moet aanzetten tot discussie. Uiteraard werden voor- en tegenstanders het maar moeilijk eens, maar het was zeker de moeite waard. Alles overwogen kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagde opening. De werken van Posset zijn nog tot en met 23 April te bekijken. Dit kan op woensdag tot en met zaterdag van 15.00 tot 19.00uur. Wilt u buiten deze vaste openingstijden een bezoek brengen aan de galerie, stuur ons dan een bericht of bel even. Klik hier voor een selectie van zijn laatste werken.                

12742164_987822917956452_6202671746659286292_n

WEG MET DE MIDDELMAAT!

      Nieuws

Laat de naam Ralph Posset vallen en menig ‘kunstkenner’ zal de neus ophalen. Posset kleurt buiten de lijntjes en dat kunnen maar weinig mensen waarderen. Het gros van de maatschappij, mocht die al in kunst geinteresseerd zijn, ziet graag iets moois, iets esthetisch. Deze groep wordt al kleiner, wanneer de kunst abstracter wordt. Als de grens van het toelaatbare wordt opgezocht, haakt nagenoeg iedereen af. Maar waar ligt die grens? Wat kan wel en wat kan niet? Wanneer is kunst nog wel kunst… Hoewel zijn werk wellicht moeilijk te doorgronden is, het behoort in ieder geval tot de buitencategorie. Posset wil zich onderscheiden en heeft daarom een aantal jaar geleden het roer volledig omgegooid. Zijn hele kunstenaarsbestaan heeft hij nagedacht over die bepalende vraag: ‘Wat is kunst’. Wij zijn enthousiast u te mogen uitnodigen voor de expositie ‘Out of any order!’ die loopt van 26 maart tot en met 23 april. Hier toont Posset een selectie van zijn laatste werken. Ook deze serie zal veel vragen oproepen. Voorstanders en tegenstanders vinden. Allemaal passend binnen zijn eigen motto: ,Communiceer met miljoenen, maar wees niet bevreesd om door slechts enkelen begrepen te worden’.