Opening expositie Ralph PossetAfgelopen zaterdag beleefde Galerie des Amis haar eerste expositie. Meteen een hele bijzondere, want onder die noemer mag de kunst van Ralph Posset wel gerekend worden.

Posset wilde de aanwezige kunstliefhebbers niet alleen figuurlijk verrijken met zijn kunst, maar ook letterlijk rijker maken en gooide daarom als ‘statement’ een 50-tal vliegtuigjes beplakt met een vijf eurobiljet van het balkon boven de galerie. Deze actie werd door jong en oud gewaardeerd. De toekomstige generatie dook gretig op de voorbij vliegende zakcenten; de gevestigde orde genoot hier duidelijk van. De sterke arm der wet verscheen ook nog ten tonele, om eventuele ongeregeldheden meteen de kop in te drukken.

Daarna was het tijd voor hetgeen waar het allemaal om te doen was. De collages van Posset. Zoals verwacht liepen de meningen hierover ver uiteen. Waar de één lyrisch bleek, vond de ander het zacht gezegd niet best. Genietend van een heerlijke Zuid-Franse Picpoul de Pinet of een Spaanse Verdejo vulden de nodige discussies de ruimte en daarmee werd meteen één van de hogere doelen van kunst bereikt. Kunst moet aanzetten tot discussie. Uiteraard werden voor- en tegenstanders het maar moeilijk eens, maar het was zeker de moeite waard.

Alles overwogen kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagde opening. De werken van Posset zijn nog tot en met 23 April te bekijken. Dit kan op woensdag tot en met zaterdag van 15.00 tot 19.00uur. Wilt u buiten deze vaste openingstijden een bezoek brengen aan de galerie, stuur ons dan een bericht of bel even.

Klik hier voor een selectie van zijn laatste werken.
IMG_4438

 

IMG_4439

 

IMG_4441

 

IMG_4440