Bezoek Galerie des Amis

Ontdek onze galerie in de bruisende vesting van het prachtige Woudrichem (Brabant).


U vindt ons aan de Landpoortstraat 1 in Woudrichem. Of bel ons gerust even via 06-52307699.

Kom in contact!

Over ons

Algemene informatie

Wie zijn wij?

Galerie des Amis is een galerie geboren uit liefde en passie voor de kunst. Na jaren van verzamelen, begon het steeds meer te kriebelen om in de oude vesting van Woudrichem een galerie te beginnen. Eind 2014 kreeg deze droom langzaamaan gestalte, door de betrekking van het pand aan de Landpoortstraat 1. Een prachtige locatie, in de schaduw van de 34 meter hoge, monumentale Martinuskerk, die sinds de 15e eeuw het beeld van de vesting bepaalt. Na een grondige verbouwing zag Galerie des Amis op 1 mei 2015 het levenslicht.

Missie

Dit is in twee omschrijvingen samen te vatten:

  • ‘Kunst is voor iedereen’ 

Kunst is in onze ogen geen elitaire bezigheid. Kunst is juist bedoeld voor het grote publiek. Wij trachten deze gedachte na te streven door een gevarieerde collectie aan te bieden, voor elke portemonnee. De drempel om bij ons in de galerie een kijkje te komen nemen, is ook heel laag. Iedereen is welkom; Kunstkenner of niet, laat u inspireren en verrassen door de kleurrijke collectie.

  • ‘Kunstwerken in ere herstellen’

Een kunstwerk wat jaren bij iemand op de zolderkamer ligt te verstoffen is zonde. Daar is het werk niet voor bedoeld. Wij trachten telkens deze ‘vergeten werken’ op te zoeken, waar nodig te laten restaureren en eventueel te voorzien van een nieuwe lijst. Daarna zoeken wij de juiste koper. Op deze manier wordt het kunstwerk weer recht toegedaan. Het dient dan weer het doel, waar het ooit voor gemaakt is; Mensen ontroeren en inspireren.

Prijzen

Door een scherp inkoopbeleid en een gedegen bedrijfsvoering zijn wij er van overtuigd dat wij onze kunstwerken tegen een goede en zeer concurrerende prijs aan kunnen bieden. Heeft u na het bekijken van de webshop of een bezoek aan onze galerie de beslissing genomen om voor dat prachtige schilderij of die kleurrijke zeefdruk van die ene boeiende kunstenaar te gaan, dan houdt het wat ons betreft niet op. Mocht de lijst waarin het werk zit, niet uw smaak zijn, dan hebben wij een zeer deskundige partij die er voor u een passende lijst omheen zet. Dit doen wij tegen kostprijs en is voor u dus extra voordelig.

De kunstwerken die u bij ons koopt vallen onder de margeregeling. Daarom vindt u op uw factuur geen BTW.

Bezichtiging

Heeft u in de webshop een werk gezien waar uw hart sneller van gaat kloppen en wilt u het in werkelijkheid komen bekijken? Neem dan geen risico en bel of mail ons voor een afspraak. Wij reserveren het werk voor u, waardoor u het zeker niet mis kunt lopen. Mocht u alsnog even bedenktijd willen, dan geven we u een optie voor een bepaalde tijd. Alles geheel vrijblijvend.