Bezoek Galerie des Amis

Ontdek onze galerie in de bruisende vesting van het prachtige Woudrichem (Brabant).


U vindt ons aan de Landpoortstraat 1 in Woudrichem. Of bel ons gerust even via 06-52307699.

Kom in contact!

Woudrichem

Combineer uw bezoek aan de galerie met een wandeling door de prachtige vesting van Woudrichem.

 

Woudrichem heeft een rijke historie. Het verleden reikt tot aan de 9e eeuw, waar de eerste wortels van het huidige Woudrichem zijn gevestigd. Waar het eerst nog een marktplaats betrof, ontstonden rond het jaar 1000 de eerste nederzettingen. Mede door de strategische ligging, bij de samenvloeiing van Maas en Waal, groeide Walderinghem in de eeuwen daarna uit tot een belangrijke handelsplaats. In 1356 verleende de Heer van Altena, Willem VII van Horne, het toenmalige Wodrinchem de stadsrechten. Toen in datzelfde jaar de graaf van Holland, de riviertol ook verplaatste naar Woudrichem, bloeide de stad op. Het in 1362 verleende visrecht, geldt tot op de dag van vandaag. In 1386 werd begonnen met de bouw van de Martinuskerk.

Van deze, bijna 1200 jaar oud geschiedenis, is in het Woudrichem van nu nog veel te zien. Sinds 1971 is de historische stadskern in ere hersteld en geldt een beschermd stadsgezicht. Veel oude gebouwen zijn gerestaureerd en prijken weer als nooit tevoren in de smalle straatjes van de stad. Mooie voorbeelden hiervan zijn het Oude Raedthuys, het Arsenaal en de Veste. De kers op de taart is de overweldigende Martinuskerk, die centraal gelegen, het beeld van de vesting bepaalt.

Op de dag van vandaag is de vesting van Woudrichem een echte toeristische trekpleister. Het is heerlijk om op een mooie middag een lekkere wandeling te maken over de stadswallen en te genieten van het uitzicht op de Maas en de Waal, die op het 3-provinciënpunt samenvloeien in de Merwede. Daarna kunt u, in één van de vele goede restaurants die Woudrichem rijk is, een lekker hapje eten. Alles in de vesting ligt op loopafstand en u mag overal gratis parkeren.

 

Als u één keer via de Koepoort deze prachtige vesting bent binnen gereden, vergeet u Woudrichem nooit meer!

IMG_3687